Bekijk de uitzending van De ogen die Auschwitz zagen terug

Zo 26 januari 2020 | 23:20 De ogen die Auschwitz zagen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De ogen die Auschwitz zagen gemist? Bekijk hier naar De ogen die Auschwitz zagen gemist.

De ogen die Auschwitz zagen

Datum
Zo 26 januari 2020
Tijd
23:20 tot 00:07
Zender
NPO 1
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2020
Deel-url
gids.tv/23678370

Documentaire over de indrukwekkende levensverhalen van Ernst Verduin en Lotty Veffer, die getuige waren van de Holocaust.

Concentratiekamp
Jarenlang spreken Ernst en Lotty, allebei Joods, niet over de oorlog en hun ervaringen in concentratiekamp Auschwitz. Maar als ze eenmaal beginnen met praten, kunnen ze niet meer stoppen.

Verplichting
Dat merken ook hun kinderen, die in de documentaire aan het woord komen. Het voelt als een verplichting naar hun vermoorde familieleden. Ernst en Lotty behoren immers tot de allerlaatste groep ooggetuigen van de Holocaust.

Nachtmerries
Ernst en Lotty bezoeken herdenkingen en vertellen hun indrukwekkende levensverhaal op scholen. Het maakt veel indruk op de scholieren. Ondertussen krijgt de oorlog steeds meer invloed op het dagelijkse leven. Zo vertelt Lotty over haar nachtmerries. De oorlog neemt steeds meer bezit van haar gedachten.

De ogen die Auschwitz zagen op tv

Oorlog scholen scholieren documentaire concentratiekamp auschwitz ernst holocaust familieleden joods herdenkingen ooggetuigen verduin kinderen bezoeken stoppen getuige immers.