Bekijk de uitzending van De nacht van de popmuziek terug

Za 18 oktober 2014 | 22:15 De nacht van de popmuziek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De nacht van de popmuziek gemist? Bekijk hier naar De nacht van de popmuziek gemist.

De nacht van de popmuziek

Datum
Za 18 oktober 2014
Tijd
22:15 tot 01:25
Zender
NPO 3
Genre
Muziekprogramma
Presentatie
Leo Blokhuis, Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#NVDP
Uitzending gemist
De nacht van de popmuziek gemist
Deel-url
gids.tv/12093005

De Nacht van de Popmuziek, ruim drie uur live op NPO 3, biedt de popliefhebbers bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal. Alleen maar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Vraag zelf een plaat aan via www.nachtvandepopmuziek.nl! Op het programma staan onder meer R.E.M; Otis Redding samen met Eric Burdon en Chris Farlowe; de comeback van Kate Bush; een ballad van Santana; Culture Club samen met Alison Moyet; 40 jaar Blondie; een homage aan Phil Everly; de ‘Godmother of Rock n’ Roll’ Rosetta Tharpe; bluesrock van DeWolff; The Cure en een prachtig duet van B.B.King en Ruth Brown. In de loop van de nacht komt ook de smaak en keuze van het publiek aan bod. Voorafgaand en tijdens de uitzending kan iedereen namelijk via deze site een verzoekje doen uit een lijst van 36.000 live-opnamen uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman.

Aanvragen met het mooiste verhaal achter het liedje komen in de uitzending. Ook wordt het publiek tijdens de uitzending via het tweede scherm op live.ntr.nl actief bij het programma betrokken. Want er moeten harde noten gekraakt worden. Wordt het Portishead of Lamb? Of kies je voor Spandau Ballet of Duran Duran? Via het tweede scherm kun je reageren en daarnaast veel achtergrondinformatie en extra videomateriaal bekijken.

De nacht van de popmuziek op tv

.
Promo: De nacht van de popmuziek