Bekijk de uitzending van De nacht van Andere tijden sport terug

Zo 8 juli 2012 | 00:35 De nacht van Andere tijden sport

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De nacht van Andere tijden sport gemist? Bekijk hier naar De nacht van Andere tijden sport gemist.

De nacht van Andere tijden sport

Datum
Zo 8 juli 2012
Tijd
00:35 tot 03:15
Zender
NPO 1
Twitter hashtag
#ATS
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/7778726

Vanwege het vijfjarig jubileum van Andere Tijden Sport staat in de nacht van 7 op 8 juli een 'nachtmarathon' met vijf Olympische verhalen met grote sportvrouwen in de hoofdrol op het programma.

Voor deze 'best of' zijn de volgende edities geselecteerd:

- OS 1992: 800 gouden meters. In deze aflevering staan de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona centraal.

En dan met name de Spelen van Ellen van Langen en haar achthonderd gouden meters...

- OS 1972: Verliefd op Willy Stähle. De Nederlandse waterskiester Willy Stähle werd in 1971 wereldkampioen en pakte in 1972 demonstratiegoud tijdens de Olympische Spelen in München.

Marcel Goedhart zocht de vergeten sportheldin op.

- Bettine: Bloed, zweet en tranen. Tafeltennisster Bettine Vriesekoop gaat terug naar de sportuniversiteit van Peking, waar ze ooit twee maanden lang werd klaargestoomd voor de wereldtop.

- OS 1948: Het mysterie Foekje Dillema.

Uit het niets liep het Friese boerenmeisje Foekje Dillema eind jaren veertig sneller dan Fanny Blankers-Koen. En uit het niets was ze ook weer verdwenen.

Geschorst voor het leven door de KNAU. Om een wel heel uitzonderlijke reden...

- OS 1928: Liever geen dames. In 2008, precies 80 jaar later, keken we terug naar de wilde Spelen van Amsterdam in 1928. Voor het eerst mochten vrouwen meedoen aan Olympische atletiekwedstrijden.

En voor het eerst werd het Olympisch vuur ontstoken, in de Marathontoren.

De nacht van Andere tijden sport op tv

Amsterdam vrouwen sport barcelona jubileum peking olympische spelen andere tijden andere tijden sport ellen van langen bloed wereldtop mysterie wereldkampioen fanny blankers-koen 80 jaar gouden dames willy langen vuur bettine vriesekoop foekje dillema.
Promo - De nacht van Andere tijden sport