Bekijk de uitzending van De maatschap terug

Ma 18 november 2019 | 23:45 De maatschap

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De maatschap gemist? Bekijk hier naar De maatschap gemist.

De maatschap

Datum
Ma 18 november 2019
Tijd
23:45 tot 00:35
Zender
NPO 2
Genre
Dramaserie
Jaar
2017
Regisseur
Michiel van Jaarsveld
Acteurs
Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge
Twitter hashtag
#demaatschap
Deel-url
gids.tv/23279431

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Nederlandse historische dramaserie.

Tweede generatie.

Begin jaren 70 studeren alle zoons van Matthias rechten en Theo, de enige zoon die zich af en toe tegen de patriarch verzet, studeert als eerste af: de kroonprins van de Meyerdynastie. Matthias verzoent zich met de lastpak en geeft hem een eigen kantoor. Hij verlaat zijn vrouw Mieke, om met zijn joodse vriendin Rivka te gaan samenwonen. De jongens blijken niet in staat hun moeder te troosten. Halverwege de jaren 80 vormen de vier zoons met hun vader een ijzersterk merk. Meyer is dé naam in de Nederlandse advocatuur. Maar dan gaat het mis met Theo als hij door drugsverslaving in strafrechtelijke problemen komt. Op aandringen van Mieke schiet Matthias zijn verloren zoon te hulp.

De maatschap op tv

Vrouw heijmans verzet jaren 80 kantoor joodse kroonprins dramaserie diederik ebbinge theo patriarch meyer daan schuurmans maarten heijmans pierre bokma moeder mieke vader schiet guy clemens jongens seizoen zoon maarten rechten pierre.