Bekijk de uitzending van De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap terug

Za 20 juli 2019 | 20:30 De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap gemist? Bekijk hier naar De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap gemist.

De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap

Datum
Za 20 juli 2019
Tijd
20:30 tot 21:45
Zender
NPO 1
Genre
Magazine
Jaar
2019
Presentatie
Claudia de Breij, André Kuipers
Deel-url
gids.tv/22606602

Precies vijftig jaar na de iconische maanlanding van Apollo 11 presenteren Claudia de Breij en André Kuipers een speciale avond om het grote maanavontuur opnieuw te beleven en gaan ze samen op zoek naar welke nieuwe 'giant leap' we als mensheid de komende decennia gaan meemaken in de ruimte.

Noordwijk
Het decor van 'De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap' is Estec, het technisch centrum van European Space Agency (ESA) in Noordwijk.

Eerste stappen
In de zomer van 1969 leeft de hele wereld mee wanneer Neil Armstrong en Buzz Aldrin de eerste stappen op de maan zetten.

Vragen
Enkele van de vragen die deze uitzending naar voren komen: waarom zette Neil Armstrong als eerste een stap op de maan? Wat is er gebeurd met de beroemde vlag? En waarom stopten de bemande maanmissies na 1972?

Herinneringen
Bijzondere gasten halen herinneringen op aan dit belanghebbende moment en de betekenis daarvan voor ons allemaal. Wie dat zijn, is nog niet bekend.

De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap op tv

.