Bekijk de uitzending van De Lift terug

Di 21 mei 2019 | 23:00 De Lift IMDb: 6.2

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Lift gemist? Bekijk hier naar De Lift gemist.

De Lift

De Lift
Datum
Di 21 mei 2019
Tijd
23:00 tot 01:10
Zender
RTL 7
IMDb
6.2
Genre
Horrorfilm
Jaar
1983
Regisseur
Dick Maas
Acteurs
Huub Stapel, Josine van Dalsum, Willeke van Ammelrooij, Sydney Kuyer, Pieter Lutz
Twitter hashtag
#delift
Deel-url
gids.tv/22285577

RTL 7 zendt vanavond de Nederlandse horrorklassieker 'De Lift' uit. Hoofdrolspeler Huub Stapel speelde een van zijn eerste grote filmrollen als koelbloedige liftmonteur Felix Adelaar. Ook is Willeke van Ammelrooy en de Belg Serge-Henri Valcke (commissaris Buitendam uit ‘Baantjer’) te zien in deze film. Vorig jaar was de film en regisseur Dick Maas (Flodder) nog reden voor een feestje, deze productie bestond vorig jaar 35 jaar.

In een gebouw zijn er problemen met de lift. Technicus Felix besluit een kijkje te nemen, maar na herhaaldelijke controles kan hij nog steeds geen technische gebreken vaststellen. Wanneer hij samen met een journalist het bedrijf wil onderzoeken dat de elektronica van de liftfirma beheert, wordt hij prompt tijdelijk werkloos. Wanneer Felix vervolgens een professor bezoekt, komt hij te weten dat er via een microchip mogelijk gruwelijke experimenten met de lift aan de gang zijn.

De Lift werd gedraaid voor een appel en een ei, maar leverde een groot aantal iconische scènes op, zoals de roemruchte onthoofding van de nachtwaker. Deze film trok uiteindelijk zeker 650.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen en geldt inmiddels als een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis. Op het festival van Cannes kocht de Amerikaanse studio Warner Bros. de wereldrechten. In het jaar 2001 volgde de Amerikaanse remake ‘Down’, met hoofdrollen voor acteurs Naomi Watts en James Marshall.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/de-lift

De Lift op tv

Werkloos horrorfilm productie film sydney regisseur cannes festival onthoofding maas thriller stapel elektronica journalist controles warner bros adelaar belg feestje professor appel marshall remake streamen james 35 jaar bezoekers dick maas huub stapel josine van dalsum naomi watts pieter lutz serge-henri valcke willeke van ammelrooij willeke van ammelrooy studio geen deze.
De Lift - Trailer