Bekijk de uitzending van De Leeuw tuigt af terug

Di 26 december 2017 | 21:30 De Leeuw tuigt af

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Leeuw tuigt af gemist? Bekijk hier naar De Leeuw tuigt af gemist.

De Leeuw tuigt af

Datum
Di 26 december 2017
Tijd
21:30 tot 22:35
Zender
NPO 1
Genre
Quiz
Jaar
2017
Twitter hashtag
#deleeuwtuigtaf
Deel-url
gids.tv/19293094

Tweede Kerstdag vieren we traditiegetrouw gezellig met de familie thuis. Maar als de cadeaus zijn uitgewisseld en de gourmetdampen zijn opgestegen, komen de bekende kerstirritaties boven. Om dat te voorkomen en om de familiesfeer goed te houden, presenteert Paul de Leeuw 'De Leeuw tuigt af!'. Een gezellige quiz met Roelof de Vries van Radio 1 en met diverse kerstgasten.

In een huiskamersetting vol kerstversieringen en een knisperend haardvuur ontvangt Paul zijn gasten en passeren hoogte- en dieptepunten van 2017. Er wordt een gezellig en hilarisch spel gespeeld onder leiding van Roelof de Vries, bekend als Roelof van de Redactie van de quizzen in het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV.

Gasten die om diverse redenen het afgelopen jaar in het nieuws zijn geweest, spelen in teams van twee tegen elkaar. Dionne Stax, Olga Zuiderhoek, John de Wolf, Rogier van der Linden, Shirma Rouse en Ajouad El Miloudi gaan de strijd met elkaar aan in diverse hilarische en soms prikkelende rondes.

De punten worden bijgehouden met vieze gourmetpannetjes en als uitsmijter zingt iedereen mee met een volkszangeres met een voorspellende gave. Een feestelijk spel om lekker bij uit te buiken op Tweede Kerstdag.

De Leeuw tuigt af op tv

.