Bekijk de uitzending van De Kunstdetective terug

Di 17 juli 2018 | 21:15 De Kunstdetective

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Kunstdetective gemist? Bekijk hier naar De Kunstdetective gemist.

De Kunstdetective

Datum
Di 17 juli 2018
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Cultuurmagazine
Jaar
2018
Deel-url
gids.tv/20587565

Vanaf vanavond het programma De Kunstdetective zes dinsdagen om 21:10 uur te zien op NPO 2. In dit programma volgt Omroep MAX de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand tijdens zijn speurtochten naar gestolen kunst.

Zo is hij betrokken bij het terugvinden van het gestolen Minerva-beeld van Jan Havermans. De camera is er onder andere bij als Brand onopgeloste zaken onderzoekt, zoals de overval op het Scheringa Museum in 2009. Daarbij werden een Salvador Dali en een Tamara de Lempicka gestolen.

Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Zijn vondst van tientallen kunstvoorwerpen uit de collectie van Adolf Hitler werd wereldnieuws. Ook vond hij vijf gestolen schilderijen uit het Westfries Museum terug in Oekraïne.

In de eerste aflevering van De Kunstdetective duikt Arthur Brand in kunst van Adolf Hitler: twee bronzen paarden gemaakt door Hitlers favoriete beeldhouwer Josef Thorak. Brand krijgt de beelden aangeboden in het illegale circuit, tegen een vraagprijs van maar liefst 8 miljoen euro. De kunstdetective bijt zich vast in de zaak en onthult een illegale handel in nazi-kunst.

De Kunstdetective op tv

Overval kunst museum schilderijen miljoen hitler camera oekraïne paarden illegale handel omroep handel wereldnieuws westfries museum collectie vraagprijs adolf hitler eerste aflevering tamara salvador 2009 nazi-kunst bijt adolf circuit brand vondst omroep max scheringa museum arthur salvador dali vast seizoen aflevering 1 internationale.
Promo: De Kunstdetective