Bekijk de uitzending van De kleedkamer terug

Ma 17 juni 2019 | 21:20 De kleedkamer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De kleedkamer gemist? Bekijk hier naar De kleedkamer gemist.

De kleedkamer

Datum
Ma 17 juni 2019
Tijd
21:20 tot 22:25
Zender
Canvas
Genre
Sportdocumentaire
Jaar
2019
Presentatie
Ruben Van Gucht
Twitter hashtag
#dekleedkamer
Deel-url
gids.tv/22431927

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Documentairereeks waarin Ruben Van Gucht met ex-wielrenners of voormalige begeleiders terugblikt op memorabele wielerwedstrijden.

De Tour, deel 1.

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De kleedkamer' dit jaar voor het eerst twee afleveringen aan La Grande Boucle. In de eerste aflevering trekt Ruben Van Gucht naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. In dit uit gietijzer en staal opgetrokken stadion in een buitenwijk van Parijs vierde Merckx elk van zijn vijf overwinningen in de Tour de France. Die gouden jaren liggen al een hele tijd achter ons. Toch speelden heel wat landgenoten een grote rol in latere Touroverwinningen. Niet op de fiets, wel achter het stuur van de volgwagen. Met José De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider. Ruben en zijn ploeg kregen een ook exclusieve kijk in het privéleven van ex-winnaars Andy Schleck en Alberto Contador.

De kleedkamer op tv

.