Bekijk de uitzending van De Kleedkamer terug

Ma 18 april 2016 | 21:05 De Kleedkamer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Kleedkamer gemist? Bekijk hier naar De Kleedkamer gemist.

De Kleedkamer

Datum
Ma 18 april 2016
Tijd
21:05 tot 21:55
Zender
Canvas
Genre
Sportpraatprogramma
Presentatie
Ruben Van Gucht
Twitter hashtag
#dekleedkamer
Deel-url
gids.tv/15414486

In De kleedkamer gaat Sporza-journalist Ruben Van Gucht op zoek naar verhalen van ex-voetballers die ooit samen schitterden in een topjaar van een legendarisch Belgisch voetbalteam: RSC Anderlecht (1972), SK Beveren (1979), KV Mechelen (1988), Club Brugge (1988), Eendracht Aalst (1994) en Germinal Ekeren (1996).

In elke aflevering keert Ruben met vier voetballers terug naar de kleedkamer van de club waar ze destijds furore maakten, of een andere locatie die een bepalende rol speelde in het succes van toen. De kleedkamergesprekken worden aangevuld met portretten van twee andere ploegmaats. Hoe is het de voetbalhelden sindsdien vergaan? Dat vraagt hij aan iconen als Jan Mulder (Anderlecht), Jan Ceulemans (Brugge) en Jean-Marie Pfaff (Beveren), maar ook aan vaak vergeten voetballers als Godwin Okpara (Aalst), Jean-Marie Abeels (Ekeren) en Mark Baecke (Beveren).

Onvergetelijke sportieve momenten, maar ook straffe human interest. Zes weken lang, vanaf vanavond op Canvas.

Vanavond in de eerste aflevering RSC Anderlecht 1972. Begin jaren ‘70 had Anderlecht de beste voorlinie die België ooit gekend heeft. Het trio Rensenbrink, Mulder, Van Himst bezorgde Anderlecht titel en beker in 1972. Bijna 45 jaar later zijn de virtuozen van toen veteranen geworden.

In deze eerste aflevering van De Kleedkamer blikken ze samen voor het eerst terug op een leven gevuld met succes, maar ook met tegenslag en ongeluk. Ruben Van Gucht keert terug naar de kleedkamer van Anderlecht met Jan Mulder, Paul Van Himst, Robbie Rensenbrink en Georges Heylens. Daarnaast maakte hij ook portretten van de Inge Ejderstedt en Gille Van Binst.

De Kleedkamer op tv

Jan mulder ongeluk belgië jean-marie pfaff beker kv mechelen veteranen anderlecht tegenslag voetballers brugge jan ceulemans eerste aflevering portretten aalst kleedkamer interest mechelen godwin pfaff paul van georges.
De kleedkamer. Beenhouwer of keurslager?