Bekijk de uitzending van De Hoofdprijs terug

Ma 22 juli 2019 | 22:45 De Hoofdprijs

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Hoofdprijs gemist? Bekijk hier naar De Hoofdprijs gemist.

De Hoofdprijs

Datum
Ma 22 juli 2019
Tijd
22:45 tot 00:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Jannes van Lenteren
Presentatie
Sophie Hilbrand
Twitter hashtag
#dehoofdprijs
Deel-url
gids.tv/22616903

De documentaire De Hoofdprijs volgt de komst van het eerste en enige medicijn voor de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Astrofie).

Spierkracht
Zo'n 500 Nederlanders met SMA verliezen iedere dag iets van hun spierkracht tot ze daar uiteindelijk aan zullen overlijden.

Medicijn
Er is een medicijn dat het proces mogelijk kan verbeteren of zelfs kan stoppen. Maar omdat het medicijn extreem duur is krijgen de meeste SMA-patiënten het niet. Het is de vraag of dat moment ooit gaat komen.

Interviews
Met aangrijpende interviews en door er op cruciale momenten met de camera bij te zijn, krijg je mee hoe de wereld van SMA-patiënten zich beweegt tussen hoop en wanhoop.

Aangrijpend
De patiënten leven met een dodelijke ziekte én de wetenschap dat er een medicijn is dat ze kan helpen, maar wat ze niet krijgen. Naast aangrijpende verhalen van patiënten, zien we het politieke spel waarbij de minister de strijd aangaat met de machtige farmaceut.

De Hoofdprijs op tv

.