Bekijk de uitzending van De Hofbar: kort geding voor Drents windmolenpark terug

Wo 7 oktober 2020 | 09:40 De Hofbar: kort geding voor Drents windmolenpark

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Hofbar: kort geding voor Drents windmolenpark gemist? Bekijk hier naar De Hofbar: kort geding voor Drents windmolenpark gemist.

De Hofbar: kort geding voor Drents windmolenpark

Datum
Wo 7 oktober 2020
Tijd
09:40 tot 10:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Rutger Castricum
Twitter hashtag
#dehofbar
Deel-url
gids.tv/25164772

Herhaling. Vanavond in De Hofbar: Primeur voor Nederland: kort geding voor Drents windmolenpark
Donderdag dient in Drenthe een kort geding tegen de komst van windmolenpark De Drentse Monden, een primeur voor Nederland. “Bij een aantal windparken in Drenthe is het helemaal misgegaan, dat hebben we niet goed aangepakt qua draagvlak,” zegt minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond, maar de mensen in het land hebben er niks over te zeggen. Alle juridische zaken belanden bij de Raad van State, maar die keurt de plannen van minister Wiebes stelselmatig goed.

In België besloot het Europese Hof twee maanden geleden dat de bouw van een windmolen per direct moest worden stilgelegd, omdat er geen gedegen geluidsonderzoek ter plekke was gedaan. In Nederland speelt nu hetzelfde, en dit geeft de burger moed, valt er nog iets te doen aan deze enorme windturbines in de buurt?

De Hofbar: kort geding voor Drents windmolenpark op tv

.