Bekijk de uitzending van De Grote Bijbelquiz terug

Wo 30 oktober 2013 | 20:25 De Grote Bijbelquiz

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Grote Bijbelquiz gemist? Bekijk hier naar De Grote Bijbelquiz gemist.

De Grote Bijbelquiz

Datum
Wo 30 oktober 2013
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Bijbelquiz
Presentatie
Jacobine Geel, Bert van Leeuwen
Twitter hashtag
#GroteBijbelquiz
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/10043703

Vier BN’ers gaan weer de strijd met elkaar aan in De Grote Bijbelquiz. Stijlmeester Maik de Boer, presentatrice Catherine Keyl, rapper Brownie Dutch en presentatrice Chazia Mourali spelen om de titel Bijbelkenner van het jaar 2013. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe rondes in de quiz.

Eén daarvan is in samenwerking met het Rijksmuseum. De quiz bestaat uit zeven rondes en een finale vol verrassende vragen over personen en situaties uit de Bijbel, gekoppeld aan de actualiteit.

Wie van de bekende Nederlanders heeft de meeste Bijbelkennis? De BN’ers worden bijgestaan door Nederlanders uit alle windstreken van het land.

De muziekronde wordt verzorgd door popgroep Adlicious, bekend van X-factor. Jetty Mathurin vertelt het Bijbelverhaal.

Er zijn een aantal nieuwe rondes; de citatenronde, een ronde over het Rijksmuseum en de ronde waarin kinderen op hun eigen ludieke wijze Bijbelverhalen vertellen. Ook kunnen de kijkers thuis weer zelf meespelen met de quiz op het tweede scherm.

De Grote Bijbelquiz op tv

Rijksmuseum bekende nederlanders finale presentatrice samenwerking quiz bijbel rapper scherm kinderen leeuwen bert van leeuwen brownie dutch catherine keyl chazia mourali jacobine geel jetty mathurin maik de boer catherine.
Pearl Jozefzoon zingt Whitney Houston bij De Grote Bijbelquiz