Bekijk de uitzending van De Grote Bijbelquiz 2012 terug

Di 23 oktober 2012 | 20:25 De Grote Bijbelquiz 2012

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Grote Bijbelquiz 2012 gemist? Bekijk hier naar De Grote Bijbelquiz 2012 gemist.

De Grote Bijbelquiz 2012

Datum
Di 23 oktober 2012
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Bijbelquiz
Presentatie
Jacobine Geel, Bert van Leeuwen
Twitter hashtag
#Bijbelquiz
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8266985

Presentatrice Dolores Leeuwin, acteur Sjoerd Pleijsier, zanger, componist en hertaler van wereldhits Jan Rot en presentatrice Mirella van Markus de strijd met elkaar aan in De Grote Bijbelquiz. Wie blijkt er veel kennis over de Bijbel te hebben en wie kan Mozes nog niet van Abraham onderscheiden?

Jacobine Geel (NCRV) en Bert van Leeuwen (EO) presenteren het programma vanuit de Grote Kerk in Den Haag. De quiz bestaat uit zeven rondes en een finale vol verrassende vragen over personen en situaties uit de Bijbel, gekoppeld aan de actualiteit.

Wie van de bekende Nederlanders heeft de meeste bijbelkennis? Behalve BN'ers doen er ook Nederlanders uit alle windstreken van het land mee.

De muziekronde staat in het teken van de dit jaar overleden Whitney Houston. Pearl Jozefzoon, bekend van The Voice of Holland, zal fragmenten van enkele nummers van Whitney ten gehore brengen.

Verder draagt Edwin Rutten een passage uit de Bijbel voor waarover vragen worden geseld. Tijdens De Grote Bijbelquiz kan thuis live meegespeeld worden op het zogenaamd tweede scherm.

De Grote Bijbelquiz 2012 op tv

.
Promo - De Grote Bijbelquiz 2012