Bekijk de uitzending van De Ganges met Sue Perkins terug

Zo 21 oktober 2018 | 20:15 De Ganges met Sue Perkins

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Ganges met Sue Perkins gemist? Bekijk hier naar De Ganges met Sue Perkins gemist.

De Ganges met Sue Perkins

Datum
Zo 21 oktober 2018
Tijd
20:15 tot 21:10
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Presentatie
Sue Perkins
Deel-url
gids.tv/21149307

Vanaf vanavond is de reisserie De Ganges met Sue Perkins te zien op NPO 2. Met haar humor, warmte en nieuwsgierigheid onderzoekt Sue Perkins in deze reisserie de veranderende levens van de mensen langs de Indiase rivier Ganges. De drie afleveringen zijn de komende zondagen om 20:15 uur te zien op NPO 2.

Presentator en comédienne Sue Perkins (bekend van The Great British Bake Off) volgt de loop van de rivier de Ganges van de bron tot aan de zee. Ze vertelt hiermee het verhaal van het moderne India. Voor 450 miljoen mensen is het water van de Ganges van essentieel belang voor voedselproductie en industrie. Maar nu de economie van India blijft groeien wordt de Ganges meer dan ooit bedreigd.

Sue begint haar reis hoog in de Himalaya bij de heilige bron van de rivier en reist door de agrarische en industriële gebieden van de vlakte van de Ganges. Ze bezoekt hier gezondheidsspa's en duikt in de commercialisering van het hindoeïsme. Daarna reist Sue verder naar de heilige stad Varanasi. Hier komt ze in aanraking met de dodenrituelen. Ook gaat ze naar een school in Patna, waar vrouwen worden opgeleid tot engineers. In het zuiden onderzoekt Sue hoe de Bengaalse tijger wordt beschermd.

In de eerste aflevering bezoekt Sue in Rishikesh de Mahesh Maharishi Yogi Ashram, een plek die bekend werd door The Beatles. Het is een gezondheidsspa voor de ziel, waar men kan mediteren, spirituele begeleiding kan krijgen en kan ontgiften van de modern wereld. Sue wil weten waarom dit zo’n populaire plek is.

In Haridwar, waar de Ganges de bergen verlaat, ontmoet ze een zakenguru die handelt in hindoeisme voor het grote publiek. Wat gebeurt er met spiritualiteit in de commerciële wereld? Tenslotte woont Sue een nachtelijke Ganga Aarti-ceremonie bij aan de oever van de Ganges. De liefde en devotie die hier aanwezig is, raakt Sue enorm.

De Ganges met Sue Perkins op tv

.
Promo: De Ganges met Sue Perkins