Bekijk de uitzending van De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait terug

Wo 16 mei 2018 | 22:55 De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait gemist? Bekijk hier naar De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait gemist.

De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait

Datum
Wo 16 mei 2018
Tijd
22:55 tot 23:55
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Avani Rai
Twitter hashtag
#RaghuRai
Deel-url
gids.tv/20227260

Raghu Rai - An Unframed Portrait is een intiem portret over de gepassioneerde Magnum fotograaf Raghu Rai, de vader van de Indiase fotografie, gezien door de ogen van zijn even ambitieuze dochter Avani Rai.

Vijftig jaar lang legt Raghu Rai verhalen van India vast met zijn camera. Zijn foto’s tonen een grote mate van persoonlijke betrokkenheid en geven inzicht in de maatschappelijke ontwikkelingen van hedendaags India. Zijn wereldberoemde foto’s behelzen politieke conflicten, de giframp met Bhopal tot de slachtoffers dertig jaar later als ook momenten uit het dagelijks leven van mensen en indringende portretten van India Gandhi, Moeder Theresa en de Dalai Lama met wie hij jarenlang vriendschappen onderhield.

In de film reizen vader en dochter af naar de deelstaat Kashmir, een decennialang brandhaard van conflict en geweld, een plek waar haar vader zich diep mee verbonden voelt. Onderweg wordt de complexe relatie die ontstaat tussen vader en dochter zichtbaar, naarmate Avani, die altijd in de schaduw van haar beroemde vader heeft gestaan, haar eigen observaties van haar vader probeert vast te leggen. Hij geeft haar aanwijzingen over kaders en standpunten, maar ook over spiritualiteit dat volgens hem onlosmakelijk verbonden is met zijn werk.

Niet alleen is hij de filmmaaksters vader, maar ook haar grote voorbeeld dat soms op gespannen voet komt te staan in de zoektocht naar haar eigen talent.

De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait op tv

Talent india lama fotograaf zoektocht foto's portret documentaire camera film giframp gandhi conflict born dochter reizen dalai lama portretten dalai dagelijks leven kashmir fotografie voorbeeld relatie gespannen special schaduw geweld magnum magazine theresa moeder vader conflicten vader en dochter aanwijzingen vast plek dagelijks.
Raghu Rai, an unframed portrait - Trailer