Bekijk de uitzending van De Boeddhistische Blik: Kunst van het handhaven terug

Zo 17 november 2019 | 15:20 De Boeddhistische Blik: Kunst van het handhaven

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Boeddhistische Blik: Kunst van het handhaven gemist? Bekijk hier naar De Boeddhistische Blik: Kunst van het handhaven gemist.

De Boeddhistische Blik: Kunst van het handhaven

Datum
Zo 17 november 2019
Tijd
15:20 tot 16:25
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/23279444

Documentaire over een sociaal experiment waarbij kunstenaars samen met wijkagenten de wijk ingaan om op die manier een andere blik te werpen op wijkproblematiek.

Na veel reorganisaties binnen de politie, kunnen wijkagenten zich door de toegenomen werkdruk soms nog moeilijk verbinden met de problematiek van de mensen uit hun wijk met wie ze dagelijks te maken krijgen. In een sociaal experiment is kunstenaars gevraagd met de wijkagent mee de wijk in te stappen. De vraag is of kunstenaars en vormgevers vanuit hun professie en zienswijze de politie van dienst kunnen zijn en zo disciplines positief en functioneel met elkaar weten te verbinden om problemen op te lossen.

De Boeddhistische Blik: Kunst van het handhaven op tv

Politie kunst documentaire experiment sociaal kunstenaars verbinden problematiek handhaven wijk reorganisaties werkdruk positief dienst sociaal experiment dagelijks.