Bekijk de uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst terug

Zo 18 maart 2018 | 15:55 De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Bekijk hier naar De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist.

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst

Datum
Zo 18 maart 2018
Tijd
15:55 tot 16:30
Zender
NPO 2
Genre
Magazine
Jaar
2018
Presentatie
Sarah Marijnissen
Deel-url
gids.tv/19841799

Aflevering 4 - Kunstmagazine: Bert Barten: Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boeddhistisch klooster in Thailand raakte hij gefascineerd door de leefwijze van monniken. Daar leerde hij wat de kracht van stilte is en hoe aanwezig te zijn in het moment. Hij stopte te regisseren met straffe hand. Hoewel het geen makkelijke opgave was en hij letterlijk ziek werd van angst tijdens de eerstvolgende première, heeft hij als regisseur meer los leren laten in het spel. Hij probeert nu eerder zaadjes te planten bij acteurs, waardoor hun eigen creativiteit gaat stromen en verrassende scènes kunnen ontstaan.

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst op tv

Kunst muziek thailand zoektocht theater regisseur planten première klooster komedie monniken ziek magazine marijnissen componist stilte tv-programma's angst.