Bekijk de uitzending van De beveiligers terug

Wo 9 januari 2019 | 22:45 De beveiligers

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De beveiligers gemist? Bekijk hier naar De beveiligers gemist.

De beveiligers

Datum
Wo 9 januari 2019
Tijd
22:45 tot 00:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Anneloek Sollart
Deel-url
gids.tv/21599237

In steden hangen beveiligingscamera’s op straat en in het openbaar vervoer, politici worden dag en nacht bewaakt en de kans op een aanslag in Nederland is reëel. Beveiliging lijkt vanzelfsprekend en vooral nodig. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen of leveren ze vooral schijnveiligheid?

Regisseur Anneloek Sollart filmde voor De Beveiligers vijf personen die ons veilig moeten houden, waaronder een persoonsbeveiliger van Geert Wilders en de securitymanager van de kerncentrale in Borssele.

In De Beveiligers zien we Michael, persoonsbeveiliger van Geert Wilders, oefenen met een AK-47. De afgetrainde professional moet tijdens zijn werk kunnen reageren als een robot.

Andere hoofdpersonen in De Beveiligers zijn: John de Nooijer, Security Manager van kerncentrale Borssele, waar nooit eerder iemand is geïnterviewd over de beveiliging van de nucleaire installatie, en Jory Brenders, beveiliger tijdens de Gaypride, het jaarlijkse evenement dat hoog op de targetlijst staat als mogelijk doelwit voor terroristen.

Michael van Gulik en Albert Verhoeven werken als camerabeveiligers van de Rotterdamse metro (RET). Zij kunnen met ruim 1.600 camera’s inzoomen op het scherm van je mobieltje en tegelijkertijd een heel metrostation overzien.

Beveiliger in opleiding Donald Basabose (Hofstad Security) is de enige beveiliger in de film die terrorisme aan den lijve heeft meegemaakt toen hij als kind in Burundi woonde, waar Hutu's en Tutsi's elkaar naar het leven stonden. Daarom wil hij het vak in, om te kunnen ingrijpen.

De beveiligers op tv

Aanslag beveiliging kerncentrale borssele nederland opleiding robot terrorisme documentaire terroristen film politici regisseur geert wilders metro openbaar vervoer installatie mobieltje metrostation steden reëel gaypride doelwit beschermen nucleaire burundi hutu's tutsi's beveiligers beveiliger security professional scherm vervoer werken straat nacht veilig.
Promo: De beveiligers