Bekijk de uitzending van De beste voetballers ooit: Johan Cruijff terug

Ma 17 januari 2011 | 22:30 De beste voetballers ooit: Johan Cruijff

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De beste voetballers ooit: Johan Cruijff gemist? Bekijk hier naar De beste voetballers ooit: Johan Cruijff gemist.

De beste voetballers ooit: Johan Cruijff

Datum
Ma 17 januari 2011
Tijd
22:30 tot 23:00
Zender
RTL 7
Genre
Documentaireserie
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/2178254

Documentaireserie over de beste voetballers van de wereld.

Over heel de wereld bestaan talloze voetbalclubs met vele goede spelers maar slechts een zeer beperkt aantal daarvan behoren tot de ultieme wereldtop. Johan Cruijff, Diego Armando Maradona, Marco van Basten, Pele, Ruud Gullit, Ronaldinho, Zinedane Zidane, Michel Platini, Franz Beckenbauer en Ronaldo zijn de grote namen uit de voetbalwereld die vanaf maandag 17 januari de revue passeren in het nieuwe RTL 7-programma ‘De Beste Voetballers ooit!’.

Iedere aflevering schetst de biografie van het leven van een profvoetballer. Hoe is hij zover gekomen? Welke wegen heeft hij moeten bewandelen? Wat zijn de hoogte- en diepte punten uit zijn carrière? Het verhaal wordt geïllustreerd met interviews en unieke beelden.

In de eerste aflevering draait alles om Johan Cruijff. De wellicht beste Nederlandse voetballer ooit werd geboren in Amsterdam nabij het voetbal stadion van Ajax. Als hij 9 jaar oud wordt, krijgt hij zijn eerste kicksen van zijn ouders. Johan moet zich al snel zonder vader zien te redden, zijn vader overlijdt als hij 12 jaar oud is aan een hartaanval. Johan is kind aan huis bij Ajax, waar zijn moeder werkzaam is. Hij is veel op het veld te vinden en krijgt op zijn tiende te horen dat hij mag komen voetballen bij de jeugdselectie. Nerveus is hij niet, hij kent alle spelers immers al. Zijn carrière zit in de lift als hij in sneltreinvaart van de jeugdselectie naar het eerste gaat, het betaald voetbal. Na Ajax speelt hij ondermeer bij FC Barcelona, dat al 14 jaar geen kampioen meer was geweest. Johan moest hier verandering in brengen en dat lukte. In 1978 besluit hij na veel grote successen te stoppen met voetbal en stapt in de zakenwereld. Na de financiële tegenslagen, maakt hij zijn rentree in de voetbalwereld als speler van de Los Angeles Aztecs en Washington Diplomats.

Met de bijnamen ‘Jopie’, ‘Nummer 14′ en El Salvador’ worden de teams waarin Johan gespeeld heeft maar liefst 14 keer landskampioen, 10 keer bekerwinnaar, 4 keer winnen zij de Europa Cup I, 2 keer de Europa cup II, 1 keer de wereldbeker, 2 keer de Europese Supercup en 3 keer de Spaanse supercup.

De beste voetballers ooit: Johan Cruijff op tv

.
Promo De beste voetballers ooit: Johan Cruijff