Bekijk de uitzending van Danny in Arabistan terug

Do 24 november 2016 | 21:00 Danny in Arabistan

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Danny in Arabistan gemist? Bekijk hier naar Danny in Arabistan gemist.

Danny in Arabistan

Datum
Do 24 november 2016
Tijd
21:00 tot 21:50
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Presentatie
Danny Ghosen
Twitter hashtag
#dannyinarabistan
Deel-url
gids.tv/16721515

Danny reist in de derde aflevering van 'Danny in Arabistan' af naar Jordanië, een veilig land in een gevaarlijke regio. Maar voor hoe lang nog? Radicalisering van jongeren ligt op de loer, de toeristenindustrie is ingestort en vluchtelingen uit Syrië komen de grens over. Praten over deze problemen of kritiek hebben op de regering is niet mogelijk. De geheime dienst luistert voortdurend mee, ook Danny wordt in de gaten gehouden tijdens de opnames. Zijn mensen bereid hun vrijheid in te ruilen voor veiligheid? Hebben ze een keus? Danny gaat op zoek naar verhalen van jongeren die strijden voor hun vrijheid en de vrijheid van hun land.

De Arabische wereld roept bij de kijker vooral beelden van oorlog en onderdrukking op. Maar de Arabische wereld is niet alleen maar eng. Het is een enorm veelzijdige regio met de meest uiteenlopende verhalen en personen.
Danny Ghosen groeide op in Libanon en spreekt Arabisch. In deze nieuwe serie duikt hij in een cultuur die menigeen vreemd en soms zelfs een beetje eng vindt. Hij wil laten zien wat jonge mensen beweegt en inspireert. Hij volgt hen in hun dagelijks leven, vaak tegen heftige achtergronden van conflicten en revoluties.

Danny bezoekt in de serie achtereenvolgens Palestina, Libanon, Jordanië, Egypte, Tunesië en de Emiraten.

Danny in Arabistan op tv

Egypte geheime dienst oorlog vluchtelingen radicalisering ingestort regering documentaire libanon vrijheid jordanië arabische wereld cultuur palestina emiraten ruilen danny ghosen serie onderdrukking toeristenindustrie dagelijks leven revoluties opnames arabisch kijker regio kritiek jongeren conflicten.