Onderwerpen in Cultuurshock

Bekijk de uitzending van Cultuurshock terug

Di 19 november 2019 | 15:55 Cultuurshock

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Cultuurshock gemist? Bekijk hier naar Cultuurshock gemist.

Cultuurshock

Datum
Di 19 november 2019
Tijd
15:55 tot 16:50
Zender
SBS 6
Genre
Realityreeks
Jaar
2019
Twitter hashtag
#cultuurshock
Deel-url
gids.tv/23285312

Herhaling. In de laatste aflevering van Cultuurshock wordt de Drentse familie Melenhorst gedropt bij de Mennonieten in Bolivia.

Beeldschermen
Daar zijn ze afgesloten van de buitenwereld, zonder telefoon en internet. En dat terwijl het nuchtere gezin, dat ieder jaar naar hun vaste vakantieplek in Zweden gaat, verslaafd is aan tablets en beeldschermen.

Regels
De Boliviaanse gemeenschap leeft strikt volgens haar strenge geloof -en leefregels. Kinderen krijgen bijbel les, de mannen werken op het land, vrouwen doen de huishouding en baren de kinderen. 15 tot 20 kinderen per gezin is hier heel gewoon.

Geloof
De wil van God regeert. Hoe is het voor een vrijdenkende, liberale familie om te moeten wonen, werken en slapen in een wereld waar alles draait om orde, discipline en geloof?

Cultuurshock op tv

Vrouwen internet bolivia telefoon zweden slapen gezin tablets coevorden bijbel kinderen huishouding afgesloten regels werken gezinnen discipline familie seizoen week geloof deze beeldschermen gemeenschap orde.