Bekijk de uitzending van Cultuurshock terug

Ma 4 november 2019 | 21:30 Cultuurshock

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Cultuurshock gemist? Bekijk hier naar Cultuurshock gemist.

Cultuurshock

Datum
Ma 4 november 2019
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
SBS 6
Genre
Realityreeks
Jaar
2019
Twitter hashtag
#cultuurshock
Deel-url
gids.tv/23197632

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Realityreeks waarin Nederlandse gezinnen worden uitgedaagd om een week te wonen, werken en leven bij de meest extreme culturen ter wereld. In het Drentse Coevorden woont de familie Melenhorst.

Een nuchter gezin, dat ieder jaar vertoeft op hun vertrouwde vakantiestek in Zweden. Maar dit jaar kijkt de familie wat verder over de grens.

De Melenhorstjes, verslaafd aan I-pads en beeldschermen, worden gedropt bij de Mennonieten in Bolivia. Afgesloten van de buitenwereld, zónder telefoon en internet, leeft deze gemeenschap strikt volgens haar strenge geloof

- en leefregels.

Kinderen krijgen bijbel les, de mannen werken op het land, vrouwen doen de huishouding en baren de kinderen. 15 tot 20 kinderen per gezin is hier heel gewoon. De wil van God regeert.

Hoe is het voor een vrijdenkende, liberale familie om te moeten wonen, werken en slapen in een wereld waar alles draait om orde, discipline en geloof?

Cultuurshock op tv

.