Bekijk de uitzending van Crème de la Crooswijk terug

Do 13 december 2018 | 21:45 Crème de la Crooswijk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Crème de la Crooswijk gemist? Bekijk hier naar Crème de la Crooswijk gemist.

Crème de la Crooswijk

Datum
Do 13 december 2018
Tijd
21:45 tot 22:45
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Twitter hashtag
#cremedelacrooswijk
Deel-url
gids.tv/21456238

Portret van de inwoners van Crooswijk aan de vooravond van de leegloop van deze unieke volksbuurt. De oude Crooswijker moet wijken voor de bakfiets. De sloophamer wacht.

Crooswijk, de oergezellige, rauwe en sociale volkswijk, met dampende kroegen en saamhorige buren. De grote angst van de Crooswijker is dat hun volksbuurt snel zal tranformeren tot een koud yuppenparadijs met torenhoge huurprijzen en onbetaalbare woningen, waar de gewone Crooswijker geen bestaansrecht meer heeft.

De sloophamer staat te wachten, plannen voor nieuwe appartementen liggen klaar en de oorspronkelijke bewoners worden weggestuurd met een zogenaamde terugkeergarantie. Maar bij terugkomst krijgen zij een nieuwe huurprijs die ze niet kunnen opbrengen.

Verslaggeefster Charlotte Pieters volgt de inwoners van Crooswijk aan de vooravond van de leegloop van deze unieke volksbuurt. De oude Crooswijker moet wijken voor de bakfiets.

Crème de la Crooswijk op tv

Buren portret documentaire bewoners woningen wijken leegloop appartementen huurprijs pieters koud inwoners plannen bakfiets kroegen angst wachten vooravond volksbuurt geen deze.
Crème de la Crooswijk - Trailer