Bekijk de uitzending van Corona-editie: Voor wie steek jij een kaarsje op? terug

Ma 1 juni 2020 | 20:25 Corona-editie: Voor wie steek jij een kaarsje op?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Corona-editie: Voor wie steek jij een kaarsje op? gemist? Bekijk hier naar Corona-editie: Voor wie steek jij een kaarsje op? gemist.

Corona-editie: Voor wie steek jij een kaarsje op?

Datum
Ma 1 juni 2020
Tijd
20:25 tot 21:30
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Anita Witzier
Deel-url
gids.tv/24454906

NPO zendt vanavond een speciale editie het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' uit. Anita Witzier brengt met portretten en verhalen een eerbetoon aan de mensen die zijn overleden tijdens de coronacrisis, extra hard moeten werken of juist teleurstellingen te verwerken hebben.

In stilte begraven
De makers roepen heel Nederland op om op deze tweede pinksterdag een kaarsje te branden voor het raam, op het balkon of in de voortuin. Duizenden Nederlanders worden tijdens de coronacrisis in stilte begraven. Het plotselinge, sobere afscheid maakt het verdriet voor de nabestaanden nog groter.

Hard aan het werk
Anita Witzier geeft de kille cijfers een gezicht. Naast portretten en verhalen over de overledenen vertelt ze de verhalen van mensen die een kaarsje willen branden voor de zwager, die hard aan het werk is in het ziekenhuis of voor het nichtje, dat nu geen eindexamen kan doen.

Corona-editie: Voor wie steek jij een kaarsje op? op tv

.