Bekijk de uitzending van Contact terug

Zo 25 augustus 2019 | 21:00 Contact

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Contact gemist? Bekijk hier naar Contact gemist.

Contact

Datum
Zo 25 augustus 2019
Tijd
21:00 tot 22:00
Zender
Discovery
Genre
Alien Evidence
Jaar
2019
Twitter hashtag
#contact
Deel-url
gids.tv/22799929

Het is de vraag die de mensheid al lange tijd bezighoudt: hebben buitenaardse wezens al eens contact met ons gemaakt? Terwijl meer dan de helft van de (Amerikaanse) bevolking van wel denkt, ontbreekt tot op heden nog altijd het onomstotelijke bewijs daarvoor.

Nieuwe technieken
In het nieuwe programma Contact proberen zes vooraanstaande onderzoekers dit alsnog te vinden op een nieuwe en radicale manier. Met geavanceerde CIA-software, militaire opsporingstechnieken en verrassende onderzoeksjournalistiek willen ze aanwijzingen vanuit de hele wereld natrekken op hun mogelijke waarheid. Weke vormen van buitenaards contact gaan zij vinden?

Puzzelstukjes
Het team van onderzoekers wordt aangevoerd door voormalig CIA-officier Myke Cole en conflict-analist Dr. Michael Livingston. Samen met astrofysicus en ruimtevaartjournalist Sarah Cruddas, voormalig Groene Baret Kawa Mawlayee, voormalig Specal Ops Intel Officer Nick Karnaze en de bekroonde onderzoeksjournalist Paul Beban proberen ze onderlinge verbanden te zoeken in de bestaande puzzelstukjes.

Bewijs
Ze verbinden miljoenen datapunten, ooggetuigenverslagen, patronen van meldingen op social media en openbaar gemaakte overheidsrapporten met elkaar op een manier die niet eerder is gedaan. Kunnen zij hiermee eindelijk het bewijs vinden dat wij niet alleen zijn in ons universum?

Contact op tv

.