Bekijk de uitzending van College Tour terug

Zo 18 februari 2018 | 21:05 College Tour

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van College Tour gemist? Bekijk hier naar College Tour gemist.

College Tour

Datum
Zo 18 februari 2018
Tijd
21:05 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2018
Presentatie
Twan Huys
Twitter hashtag
#collegetour
Officiële Twitter
@NTRcollegetour
Uitzending gemist
College Tour gemist
Deel-url
gids.tv/19653381

Vanavond is politicus Klaas Dijkhoff te gast in College Tour. Hij wordt ondervraagd door presentator Twan Huys en de aanwezige studenten.

Als politicus maakt Klaas Dijkhoff razendsnel carrière. Hij schopte het in korte tijd van lokale fractievoorzitter van de VVD in Breda tot voorzitter van de landelijke VVD-fractie. Dijkhoff werd bij het grote publiek bekend toen hij in 2015 staatssecretaris van Veiligheid en Justitie werd. In die functie werd hij vrijwel direct geconfronteerd met een grote stroom vluchtelingen uit het door oorlog geteisterde Syrië.

In datzelfde jaar wordt Dijkhoff door de parlementaire pers uitgeroepen tot politicus van het jaar. Dat is niet de enige prijs die Dijkhoff tijdens zijn politieke carrière won: hij werd gekozen als meest sexy politicus van het Binnenhof, won het programma De Slimste Mens en werd dit jaar uitgeroepen tot best geklede man door het blad Esquire. Op persoonlijk vlak was 2017 een goed jaar voor Dijkhoff: hij stapte in het huwelijksbootje en werd voor het eerst vader.

College Tour op tv

Staatssecretaris oorlog veiligheid justitie vluchtelingen studenten breda voorzitter pers presentator politicus stroom fractievoorzitter veiligheid en justitie staatssecretaris van veiligheid en justitie binnenhof politicus van het jaar klaas dijkhoff college tour parlementaire college publiek twan huys esquire slimste mens vader sexy seizoen seizoen 12.