Bekijk de uitzending van College Tour terug

Zo 14 januari 2018 | 21:05 College Tour

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van College Tour gemist? Bekijk hier naar College Tour gemist.

College Tour

Datum
Zo 14 januari 2018
Tijd
21:05 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief programma
Jaar
2018
Presentatie
Twan Huys
Twitter hashtag
#collegetour
Officiële Twitter
@NTRcollegetour
Uitzending gemist
College Tour gemist
Deel-url
gids.tv/19417114

College Tour verhuist dit jaar van de vrijdag naar de zondag. De eerste twee gasten van het nieuwe seizoen zijn secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres en directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst Rob Bertholee. Guterres is te zien in de uitzending van vanavond.

Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties is hij één van de machtigste mensen op aarde: António Guterres (68). De oud-premier van Portugal bekleedt sinds 1 januari 2017 de hoogste functie binnen de VN en zet zich op die positie in voor vrede en veiligheid, duurzame ontwikkeling en mensenrechten.

Hij doet dat in een tijd die getekend wordt door wereldwijde onrust en vele conflicten, zoals de oorlog in Syrië, de nucleaire dreiging van Noord-Korea en de humanitaire ramp in Jemen. Eerder was Guterres al actief voor de Verenigde Naties als de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen.

In College Tour blikt hij terug op zijn eerste jaar als secretaris-generaal van de VN en kijkt hij vooruit naar 2018, het jaar waarin Nederland een tijdelijke zetel zal krijgen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

College Tour op tv

Dreiging noord-korea ramp portugal mensenrechten verenigde naties oorlog veiligheid nederland vluchtelingen commissaris uitzending oud-premier jemen onrust veiligheidsraad veiligheidsdienst naties rob bertholee nucleaire veiligheidsraad van de verenigde naties college tour humanitaire vrede college twan huys bertholee conflicten seizoen guterres 1 januari seizoen 12 aflevering 1.