Bekijk de uitzending van Cold Case: Dader Gezocht terug

Zo 1 oktober 2017 | 21:30 Cold Case: Dader Gezocht

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Cold Case: Dader Gezocht gemist? Bekijk hier naar Cold Case: Dader Gezocht gemist.

Cold Case: Dader Gezocht

Datum
Zo 1 oktober 2017
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
SBS 6
Genre
Magazine
Jaar
2017
Presentatie
Sandra Schuurhof
Twitter hashtag
#coldcasedadergezocht
Deel-url
gids.tv/18721557

Het nieuwe SBS6-programma Cold Case: Dader Gezocht brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen. Sandra Schuurhof presenteert Cold Case: Dader Gezocht vanuit de studio, waar ze ook de woordvoerder van de desbetreffende eenheid interviewt. Het werk van het coldcaseteam wordt gevolgd door de ogen van politiewoordvoerder Bernhard Jens.

Nederland telt ongeveer 1.500 cold cases, onopgeloste levensdelicten of zeer ernstige misdrijven waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. Een zaak wordt pas een cold case wanneer het als zodanig is aangemerkt door een lid van de korpsleiding en de rechercheofficier. Cold Case: Dader Gezocht is een van de middelen die de politie inzet om burgers te betrekken bij de opsporing en om potentiële getuigen te bewegen hun kennis te delen. Getuigen spelen vaak een cruciale rol en uit onderzoek blijkt dat in Nederland honderden mensen rondlopen met informatie over een cold case. Vaak dragen zij al jarenlang een groot geheim met zich mee.

Cold Case: Dader Gezocht stelt elke aflevering één onopgeloste moordzaak centraal. Met de kennis van nu wordt elk bewijsstuk of spoor opnieuw bekeken. Dankzij moderne technieken kunnen oude aanwijzingen tot nieuwe doorbraken leiden. De kijker kijkt mee met onderzoeken die normaal achter gesloten deuren plaatsvinden. Daarnaast kan de kijker helpen door tips te geven, niet alleen over de zaak zelf maar ook als ergens specifieke expertise voor nodig is. Iets wat het onderzoeksteam niet heeft kunnen bedenken of over het hoofd heeft gezien. Denk aan vragen als: op wat voor manier had de dader binnen kunnen komen? Waar heeft men bepaalde kleding kunnen kopen?

In deze aflevering volgen we het team dat aan de zaak van Cassandra van Schaijk werkt. Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat de 17-jarige Cassandra na een avond stappen verdween en drie weken later onder zeer verdachte omstandigheden dood werd gevonden in de Noorderplassen. De exacte doodsoorzaak is nooit achterhaald dus het is niet uit te sluiten of het hier gaat om een moord of een noodlottig ongeval. Het cold case team gaat terug naar de Noorderplassen. Ze willen meer duidelijkheid krijgen over de plek waar Cassandra in het water terecht is gekomen. En ook weten ze niet waar de inhoud van de rugtas is gebleven die Cassandra om had toen ze in het water werd gevonden.

Cold Case: Dader Gezocht op tv

Doodsoorzaak politie moord bewegen verdachte onderzoek nederland kleding dader leiden documentaire geheim gevangenisstraf burgers moordzaak samenwerking opsporing mysterie bernhard ongeval onderzoeksteam misdrijven eenheid bernhard jens getuigen kijker gezocht normaal hoofd woordvoerder cold case spoor water magazine dood sandra schuurhof dragen cold case team aanwijzingen vragen.