Bekijk de uitzending van Cobain: Montage of Heck terug

Za 13 juli 2019 | 23:55 Cobain: Montage of Heck IMDb: 7.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Cobain: Montage of Heck gemist? Bekijk hier naar Cobain: Montage of Heck gemist.

Cobain: Montage of Heck

Cobain: Montage of Heck
Datum
Za 13 juli 2019
Tijd
23:55 tot 02:05
Zender
NPO 3
IMDb
7.5
Genre
Muziekdocumentaire
Jaar
2015
Regisseur
Brett Morgan
Acteurs
Aaron Burckhard, Courtney Love, Kurt Cobain, Chad Channing, Don Cobain
Deel-url
gids.tv/22569287

NPO 3 zendt vanavond de biografische documentaire Cobain: Montage of Heck uit. Deze docu gaat over het leven van de Amerikaans singer-songwriter en musicus. Maar nog meer bekend als leadzanger en gitarist van de band Nirvana werd Cobain begin jaren negentig gezien als "de stem van Generatie X". In het jaar 1994 maakte hij op 27-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.

Regisseur Brett Morgen (Crossfire Hurricane) is voor de film de archieven van Kurt ingedoken. Daar ontdekte hij tweehonderd uur aan nog nooit eerder openbaar gemaakte audio en muziek, zelfgemaakte video's en vierduizend pagina's aan geschreven tekst van de muzikant. Dit alles wordt gebruikt om een portret te maken van Kurt, die zich niet vaak in de media vertoonde.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/cobain-montage-of-heck

Cobain: Montage of Heck op tv

Muziek filmmaker media portret documentaire archieven film regisseur schat weduwe morgan muzikant cobain kurt nirvana audio geest streamen gitarist brett morgen courtney love moeder leeftijd montage deze video's amerikaans.
Cobain: Montage of Heck - Trailer