Bekijk de uitzending van Club van 27: Kurt Cobain - Montage of Heck terug

Vr 18 mei 2018 | 22:40 Club van 27: Kurt Cobain - Montage of Heck IMDb: 7.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Club van 27: Kurt Cobain - Montage of Heck gemist? Bekijk hier naar Club van 27: Kurt Cobain - Montage of Heck gemist.

Club van 27: Kurt Cobain - Montage of Heck

Datum
Vr 18 mei 2018
Tijd
22:40 tot 00:50
Zender
NPO 3
IMDb
7.5
Genre
Muziekdocumentaire
Jaar
2015
Regisseur
Brett Morgan
Twitter hashtag
#MontageOfHeck
Deel-url
gids.tv/20244382

De documentaire 'Kurt Cobain: Montage of Heck' is een ruige tocht door het leven van de succesvolle zanger van Nirvana, tot aan zijn tragische zelfmoord op zevenentwintigjarige leeftijd.

Kurt Cobain, de zanger, gitarist en liedjesschrijver van Nirvana, is vele jaren na zijn dood (op 5 april 1994) nog steeds een icoon. Deze door Nirvana goedgekeurde biografie van hun zanger belicht zijn moeizame beginjaren en het succes, tot de dag waarop hij als 27-jarige uit het leven stapte.

Getuigenissen van onder andere Cobain's moeder en zus; zijn weduwe, Courtney Love; ex-vriendin Tracy Marander en ex-bandlid Krist Novoselic wisselen elkaar af met Cobain's eigen woorden. Filmmaker Brett Morgen had toegang tot de persoonlijke archieven van Cobain en trof een schat van nieuw materiaal aan, die het turbulente leven van Cobain documenteert en zijn compromisloze creatieve geest laat zien.

De filmmaker vond een geluidsmontage met de titel Montage of Heck, en die inspireerde hem tot de titel van de film. Deze opname op een viersporen cassetterecorder bestaat uit fragmenten van liedjes, gemanipuleerde radio-opnamen, demo's en geluidsfragmenten van Cobain. Met behulp van Cobain's kunstwerken, fotografie, tijdschriften en familiefoto’s heeft de Nederlander Hisko Hulsing originele animaties gemaakt die de belangrijke momenten uit het leven van Cobain illustreren.

Acht jaar werkte de regisseur aan Kurt Cobain: Montage of Heck. De film laat zien dat de legendarische muzikant als kind begaafd, overgevoelig, hyperactief en meedogenloos perfectionistisch was. Al heel jong begon hij met muziek maken en tekenen. Als tiener ontdekte hij de punk, muziek die hem op het lijf geschreven was. Hoe beroemder hij werd, hoe meer zijn drugsgebruik en destructief gedrag toenamen. Tot die fatale dag in 1994.

Club van 27: Kurt Cobain - Montage of Heck op tv

Tiener muziek filmmaker zelfmoord nederlander documentaire archieven film biografie regisseur drugsgebruik liedjesschrijver fragmenten tijdschriften schat kunstwerken liedjes weduwe morgan punk fotografie muzikant cobain kurt nirvana geest gitarist uit het leven zanger dood brett morgen courtney love tekenen moeder opname icoon leeftijd montage.
Kurt Cobain - Montage of Heck - Trailer