Bekijk de uitzending van Classic Albums: Don McLean - American Pie terug

Do 22 augustus 2019 | 23:40 Classic Albums: Don McLean - American Pie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Classic Albums: Don McLean - American Pie gemist? Bekijk hier naar Classic Albums: Don McLean - American Pie gemist.

Classic Albums: Don McLean - American Pie

Datum
Do 22 augustus 2019
Tijd
23:40 tot 00:40
Zender
Canvas
Genre
Muziekdocumentaire
Jaar
2017
Twitter hashtag
#classicalbums
Deel-url
gids.tv/22783314

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrock-genre.

Impact
Don McLean zelf vertelt in de documentaire over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

Mijlpalen
Classic Albums is een documentairereeks van Eagle Vision over legendarische platen, die algemeen worden beschouwd als mijlpalen in de popgeschiedenis en als hoogtepunten in de carrière van de al even beroemde artiesten die ze gemaakt hebben.

Classic Albums: Don McLean - American Pie op tv

.