Bekijk de uitzending van Cash investigation terug

Vr 11 januari 2019 | 23:08 Cash investigation

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Cash investigation gemist? Bekijk hier naar Cash investigation gemist.

Cash investigation

Datum
Vr 11 januari 2019
Tijd
23:08 tot 01:26
Zender
TV5Monde
Genre
Magazine
Presentatie
Elise Lucet
Deel-url
gids.tv/21610179

Consumentenmagazine.

L'eau : scandale dans nos tuyaux.

In Frankrijk vertegenwoordigt water voor dagelijks gebruik een markt van negen miljard euro per jaar, gedomineerd door twee reuzen: Veolia Eau en Suez Environnement. In Nîmes is het onderzoeksteam "Cash investigation" begonnen met een onderzoek naar dit enorme onderwerp. Onder de grote Franse steden heeft deze gemeente het record voor waterlekken. Bijna dertig procent van het water dat mensen betalen, gaat verloren voordat het bij hen aankomt. Al bijna vijftig jaar zijn de pijpleidingen van Nîmes in handen van hetzelfde bedrijf: de Saur, dat zich meer met zijn rekeningen lijkt bezig te houden dan met pijpleidingen. Met het risico op enorme verspilling. Journalist Marie Maurice heeft de explosieve kwestie van afvalwater in Ile-de-France onderzocht, waar brieven van een mysterieuze klokkenluider, gerechtelijk onderzoek voor omkoping en klachten van ondernemers zich vermengen.

Cash investigation op tv

Frankrijk rekeningen onderzoek dans ondernemers gemeente record omkoping klokkenluider steden brieven suez journalist onderzoeksteam verspilling miljard veolia cash water magazine markt afvalwater pijpleidingen dagelijks risico deze klachten.

Meer uitzendingen van Cash investigation