Bekijk de uitzending van Captain Phillips terug

Ma 18 maart 2019 | 20:31 Captain Phillips IMDb: 7.8

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Captain Phillips gemist? Bekijk hier naar Captain Phillips gemist.

Captain Phillips

Captain Phillips
Datum
Ma 18 maart 2019
Tijd
20:31 tot 23:12
Zender
RTL 8
IMDb
7.8
Genre
Drama
Jaar
2013
Regisseur
Paul Greengrass
Acteurs
Tom Hanks, Barkhad Abdi, Ahmed Faysal, Mahat M. Ali
Twitter hashtag
#captainphillips
Deel-url
gids.tv/21942375

Captain Phillips is een Amerikaanse thriller- en dramafilm uit het jaar 2013. Deze productie is geregisseerd door Paul Greengrass. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Hanks, Barkhad Abdi en Barkhad Abdirahman.

Waargebeurde film, gebaseerd op feiten: Het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama wordt in 2009 vlak voor de Somalische kust overvallen door een kleine boot met piraten die uit het niets opduikt. De bemanning kan de aanval niet afweren, maar de kapitein Phillips zet alles op alles om zijn bemanningsleden te beschermen. Tijdens de kaping neemt piraat Muse de rol van kapitein over. Wanneer de situatie steeds verder uit de hand loopt en het schip steeds dichter bij de kust komt, ziet de bemanning in dat de krachtmeting tussen Muse en Phillips voor beide partijen grote gevolgen zal hebben.

Captain Phillips heeft een redelijk stevige speelduur van twee uur en kwartier, maar deze vliegt in no time voorbij. Greengrass houdt je voortdurend op het puntje van je stoel, terwijl er toegewerkt wordt naar een slopende climax. Een sterke thriller met een glansrol voor Tom Hanks.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/captain-phillips

Captain Phillips op tv

Dichter piraten gijzelaar boot productie film thriller vrachtschip alabama maersk phillips kust tom hanks piraat captain phillips kaping beschermen kapitein bemanning ruil 2009 streamen aanval schip ahmed paul greengrass overvallen partijen barkhad abdi drama deze.
Captain Phillips - Trailer