Bekijk de uitzending van Call me Kuchu terug

Do 21 november 2013 | 23:10 Call me Kuchu

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Call me Kuchu gemist? Bekijk hier naar Call me Kuchu gemist.

Call me Kuchu

Datum
Do 21 november 2013
Tijd
23:10 tot 00:05
Zender
Canvas
Genre
Documentaire.
Regisseur
Katherine Fairfax Wright, Malika Zouhali-Worrall
Deel-url
gids.tv/10184063

David Kato is één van de eerste openlijke homoseksuelen in Oeganda, een land waar homoseksualiteit strafbaar is en de rechten van de LGBT-gemeenschap met voeten worden getreden. Samen met gelijkgestemden vecht Kato tegen de antihomo terreur in zijn land, totdat het noodlot toeslaat en er een schokgolf van ongeloof over de wereld gaat.

Call me Kuchu toont het laatste jaar in het leven van de moedige en standvastige activist Kato, wiens wijsheid en belangrijke werk pas na zijn dood ten volle werden gewaardeerd door de internationale gemeenschap. De homohaat in Oeganda, mede gevoed door de westerse evangelistische lobby, lijkt met de dag te groeien. Een ophanden zijnde wet om homoseksualiteit met de doodstraf te berechten maakt het leven voor LGBT’s in het land vrijwel onmogelijk. Hoewel het verhaal hartverscheurend is, wordt het nooit een dramatisch slachtofferrelaas. De film toont een genuanceerd portret van David en de kleurrijke, krachtige Kuchu’s uit Kampala en hun aanhoudende strijd voor een verandering van hun lot en een beter bestaan voor homoseksuelen in heel Afrika.

Call me Kuchu op tv

.
Promo - Call me Kuchu