Bekijk de uitzending van Bushpiloten terug

Za 11 augustus 2018 | 18:55 Bushpiloten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Bushpiloten gemist? Bekijk hier naar Bushpiloten gemist.

Bushpiloten

Datum
Za 11 augustus 2018
Tijd
18:55 tot 19:30
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Twitter hashtag
#bushpiloten
Deel-url
gids.tv/20735496

In deze aflevering van Bushpiloten: zwemmen met meterslange walvishaaien.

Er zijn maar een paar plekken op aarde waar je met walvishaaien kunt zwemmen en één van die plaatsen is in Papoea, niet ver van de woonplaats van de familie Van Dijk. De kinderen zijn dol op de dieren die kunnen uitgroeien tot een lengte van wel twaalf meter.

In Angola is Marijn Goud weer op pad met arts Tim Kubacki, terwijl zijn vrouw Noortje in hun woonplaats Lubango zogeheten ‘fistula vrouwen’ helpt om hun leven weer op te bouwen. In Suriname loopt de familie Bijkerk er vaak tegenaan dat het leven te vol zit met werk en dat er te weinig tijd is voor het gezin, maar vanavond gaan ze met de hele familie naar de Avondvierdaagse in Paramaribo, waar het een stuk swingerder toegaat dan hier.

Over Bushpiloten:
Elke vijf minuten stijgt er ergens op aarde een vliegtuig op van MAF (Mission Aviation Fellowship), de grootste ideëele vliegtuigmaatschappij ter wereld. In deze docureeks worden drie MAF-piloten gevolgd die met hun gezinnen naar afgelegen gebieden in Papoea, Angola en Suriname zijn vertrokken. Op deze plekken bieden zij hulp.

Bushpiloten op tv

Zwemmen dieren vliegtuig goud vrouw documentaire avondvierdaagse arts suriname gezin vliegtuigmaatschappij aarde woonplaats paramaribo angola kinderen gezinnen familie tijd.