Bekijk de uitzending van Bureau Rio terug

Vr 15 juli 2016 | 21:15 Bureau Rio

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Bureau Rio gemist? Bekijk hier naar Bureau Rio gemist.

Bureau Rio

Datum
Vr 15 juli 2016
Tijd
21:15 tot 22:10
Zender
NPO 3
Genre
Sportmagazine
Jaar
2016
Presentatie
Frank Evenblij, Erik Dijkstra
Twitter hashtag
#bureaurio
Deel-url
gids.tv/15942511

De mannen van Bureau Sport warmen Nederland op voor de Olympische Spelen met vier speciale uitzendingen. In Bureau Rio reizen Frank Evenblij en Erik Dijkstra af naar Rio de Janeiro om te kijken of Brazilië er klaar voor is. Hoe smerig is dat zeilwater nou echt? Is het waar dat de condooms gretig aftrek vinden in het Olympisch dorp? En het allerbelangrijkste: zijn onze sporters echt in topvorm? Frank en Erik zoeken het uit en doen uiteraard ook zelf mee; ze duiken vol overgave in handbal, badminton en boogschieten. Bureau Rio is vanaf vanavond iedere vrijdag om 21.20 uur te zien bij de VARA op NPO 3.

Erik: ‘Bureau Sport siddert van de voorpret op het grootste en mooiste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen. Tijdens de spelen vinden we alles mooi.’ Frank: ‘Deze Olympische Spelen moeten ons gemis aan voetbal compenseren. Erik en ik zullen er alles aan doen om onze atleten er klaar voor te maken. Koste wat het kost.’

In de verhoorwagen van Bureau Rio moeten onder anderen Femke Heemskerk en Henk Grol het achterste van hun tong laten zien. Ook hebben de mannen een ontmoeting met Olympisch kampioen turnen Epke Zonderland en de Olympisch kampioen hink-stap-springen, de favoriete sport van Frank. Met Tom Dumoulin stappen ze op de fiets om te zorgen dat hij goed voorbereid aan de start van zijn tijdrit staat.

Wekelijks hoogtepunt is de wedstrijd tussen (ex-)topsporters en Dafne Schippers op de 100 meter. Onder anderen Kim Lammers, Remy Bonjasky en Michael Boogerd rennen zich het snot voor de ogen. De Olympische column komt iedere week van Youp van't Hek.

Bureau Rio op tv

Voetbal sport wedstrijd henk grol nederland brazilië olympische spelen turnen kampioen epke zonderland handbal rio de janeiro fiets dafne schippers rennen compenseren tom dumoulin michael boogerd femke heemskerk duiken reizen badminton column tijdrit kim lammers tong vara 100 meter ontmoeting grol dumoulin frank evenblij heemskerk boogerd overgave start sportevenement erik dijkstra remy bonjasky atleten.
Promo: Bureau Rio