Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Zo 30 oktober 2011 | 12:10 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Zo 30 oktober 2011
Tijd
12:10 tot 13:10
Zender
NPO 1
Genre
Discussieprogramma
Presentatie
Peter van Ingen, Clairy Polak, Pieter Jan Hagens
Twitter hashtag
#buitenhof
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/6627265

Vandaag in Buitenhof:

-Burgemeester in crisistijd

Rotterdam heeft te kampen met on-Nederlandse problemen: armoede, verpaupering, criminaliteit. De stad sloot in februari een Pact met het Rijk om de ergste wijken ‘op Zuid' aan te pakken. In Buitenhof maakt Ahmed Aboutaleb na drie jaar de balans op van zijn burgemeesterschap.

-De zaak Mauro

Het uitzetten van alleenstaande minderjarige vluchtelingen is ongewenst en strookt niet met de CDA uitgangspunten. Deze motie werd door 85% van de CDA leden gisteren op het congres aangenomen. Maar heeft de 18-jarige Mauro Manuel daar wel iets aan? Dinsdag stemt de Tweede Kamer over Mauro, maar Groen Links Kamerlid Tofik Dibi wil een heropening van het debat.

-de PvdA in Europa

Dinsdag beslist de PvdA fractie of ze het kabinet wel of niet opnieuw steun zullen steunen bij de aanpak van de eurocrisis. Afgelopen woensdag haalden de regeringsleiders na urenlang vergaderen een akkoord. PvdA-adviseur en hoogleraar financiële markten Arnoud Boot zei dat de Tweede Kamer niet moet instemmen met het kabinet. Maar hoe eensgezind zijn de PvdA economen: een gesprek met Flip de Kam, Paul Tang en Arnoud Boot.

-Columnist: Max Pam.

Buitenhof op tv

.