Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Zo 9 februari 2020 | 12:10 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Zo 9 februari 2020
Tijd
12:10 tot 13:10
Zender
NPO 1
Genre
Politiek praatprogramma
Jaar
2020
Twitter hashtag
#Buitenhof
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/23766317

Onderwerpen van deze uitzending

Nieuwste stikstofmaatregelen kabinet
Deze week kwam het kabinet met de lang verwachte maatregelen voor het terugdringen van de stikstofuitstoot, maar is het genoeg om de natuur te laten herstellen? Een debat tussen oud-varkensboer en Kamerlid van het CDA Jaco Geurts en Laura Bromet, Kamerlid van GroenLinks.

Nieuwe directeur van Gogh Museum
Ze heeft haar eerste werkweek nog niet achter de rug, of er hangt al een nieuwe Degas aan de muur van haar museum. In Buitenhof een gesprek met de kersverse directeur van het Van Gogh Museum: Emilie Gordenker, die tot voor kort als directeur waakte over de oude meesters van het Mauritshuis. Hoe ziet zij de toekomst van het Van Gogh, en de rol van musea in onze maatschappij anno 2020?

Gaat de rechter op de stoel van de politicus zitten?
Ook deze week zette een rechtbank een streep door overheidsbeleid. Na de uitspraak in de Urgenda-zaak en de uitstoot van stikstof kreeg de overheid ditmaal een tik op de vingers vanwege het gebruik van het omstreden computersysteem SyRi. Steeds vaker krijgt de rechter het verwijt politiek te bedrijven. Is dit verwijt terecht? In Buitenhof een gesprek met Minister van Staat Herman Tjeenk Willink.

Buitenhof op tv

Politiek buitenhof talkshow debatten.

Meer uitzendingen van Buitenhof