Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Ma 27 januari 2020 | 00:35 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Ma 27 januari 2020
Tijd
00:35 tot 01:25
Zender
NPO 2
Genre
Politiek praatprogramma
Jaar
2020
Twitter hashtag
#Buitenhof
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/23677851

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

President van De Nederlandsche Bank Klaas Knot
Geen rente meer voor spaargeld en de dreiging van pensioenkortingen die consequent boven de markt hangt: de nadelen van de aanhoudende lage rente worden steeds zichtbaarder. Een gesprek met Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Want hoe lang blijft die lage rente nog aanhouden? En welke instrumenten hebben de centrale bankiers nog in hun gereedschapskist bij een volgende crisis?

Peter Wilson, de Britse ambassadeur in Nederland
Over een week is hij geen burger meer van de Europese Unie: de Britse ambassadeur in Nederland Peter Wilson. In Buitenhof een analyse wat er de komende maanden, die in het teken staan van een handelsakkoord, op de Britten afkomt.

De middenschool
Een brede onderwijscoalitie stelde deze week een ‘groot onderhoud van het onderwijs’ voor, met als belangrijkste renovatie: het uitstellen van het schooladvies van 12 naar 15 jaar. Zou dat inderdaad het gehoopte effect van meer kansengelijkheid hebben? Of zou het een herleving van de gefaalde middenschool-plannen van de vorige eeuw betekenen? In Buitenhof een debat tussen CDA-Tweede Kamerlid Michel Rog en Maryse Knook, directeur van de Amsterdamse middelbare Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB).

Buitenhof op tv

Dreiging president debat onderhoud nederland politiek uitzending rente kamerlid de nederlandsche bank bankiers knot spaargeld bijlmer ambassadeur klaas knot buitenhof handelsakkoord judith nederlandsche bank instrumenten talkshow michel rog burger 15 jaar wilson schooladvies eeuw uitstellen analyse britten debatten teken markt gesprek week geen directeur lang deze week deze middelbare.