Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Ma 6 januari 2020 | 00:30 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Ma 6 januari 2020
Tijd
00:30 tot 01:25
Zender
NPO 2
Genre
Politiek praatprogramma
Jaar
2020
Twitter hashtag
#Buitenhof
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/23556942

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Iran-VS
Er dreigt een escalatie van de gespannen verhouding tussen de VS en Iran sinds vrijdag. Met het doden van de vooraanstaande Iraanse militaire leider Suleimani lijken de VS op ramkoers, en kan een reactie van Iran niet uitblijven. Is dit het begin van een gevaarlijk nieuw hoofdstuk van directe oorlog en confrontatie tussen de grootmachten in het Midden-Oosten? In Buitenhof historicus Peyman Jafari, gespecialiseerd in de geschiedenis van de internationale betrekkingen en Iran, en Carolien Roelants, die de regio al jaren van dichtbij volgt voor het NRC.

Burgemeester Johan Remkes
De gemeente Den Haag stond tijdens de jaarwisseling niet alleen in de spotlight omdat het nationale afsteekmoment aan de Hofvijver was, er waren ook al de hele maand ongeregeldheden, omdat de vreugdevuren niet doorgingen. In de nieuwjaarsnacht rukte de brandweer ruim 600 keer uit en werd het hulpverleners moeilijk gemaakt hun werk te doen. Te gast is waarnemend burgemeester Johan Remkes.

Nederland in 2120
Een stijgende zeespiegel, hete en droge zomers en extreem zware regenbuien: door klimaatverandering staat ons land de komende jaren voor grote uitdagingen. Doemscenario’s, waarin Nederland voor de helft onder water staat, hoeven, als het aan een groep Wageningse wetenschappers ligt, geen werkelijkheid te worden. Hoe ziet ons land er dan uit over honderd jaar in 2120? Een gesprek met Tim van Hattum, programmaleider klimaat van Wageningen University & Research.

Buitenhof op tv

Iran oorlog brandweer nederland den haag politiek uitzending randstad burgemeester johan remkes gemeente klimaat hulpverleners geschiedenis wageningen wetenschappers hofvijver bevolking confrontatie ongeregeldheden extreem journalist groeien klimaatverandering column honderd buitenhof militaire research betrekkingen remkes talkshow escalatie uitdagingen ramkoers gespannen zomers eveline regio jaarwisseling nieuwjaarsnacht gevaarlijk debatten water reactie krimpgemeenten spotlight zeespiegel nationale gesprek aflevering 1 vrijdag internationale geen carolien roelants onder water deze vreugdevuren verhouding wageningen university internationale betrekkingen.