Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Ma 17 juni 2019 | 10:00 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Ma 17 juni 2019
Tijd
10:00 tot 11:00
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2019
Twitter hashtag
#Buitenhof
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/22431185

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof:

- Plagiaat

Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie van slordigheid of is er sprake van plagiaat? Te gast is een van de leden van haar promotiecommissie, emeritus hoogleraar Willem Koops.

- Patrick Cammaert

Generaal-majoor Patrick Cammaert was jarenlang de hoogste militair binnen de VN. Hij leidde militaire missies onder de VN-vlag in Cambodja, Bosnië en Congo. Inmiddels is hij al een jaar of tien uit actieve dienst, maar nog altijd wordt hij door de VN ingeschakeld als vredesstichter. Over hem verscheen onlangs het boek ‘Kijk niet weg’. In Buitenhof blikt hij terug op een veelbewogen loopbaan.

- Bestuurlijke projecten in de soep

Gemeenten kampen met miljoenentekorten door de decentralisatie. De Belastingdienst ligt na jaren van reorganiseren nog altijd op zijn gat. En dan moet de allergrootste uitdaging, de energietransitie, nog komen. Hoe kan het dat de Nederlandse overheid grote bestuurlijke projecten zo in de soep laat lopen? En wat moeten we leren voor de toekomst? In Buitenhof een gesprek tussen Wim Kuijken, oud-topambtenaar op Binnenlandse Zaken en tot vorig jaar Deltacommissaris, en Klaartje Peters, hoogleraar en onderzoeker aan Maastricht University.

Buitenhof op tv

Amsterdam overheid maastricht cambodja belastingdienst gemeenten binnenlandse zaken nrc handelsblad universiteit van amsterdam bosnië kampen universiteit onderzoeker hoogleraar congo buitenhof reorganiseren militaire decentralisatie soep talkshow deltacommissaris missies projecten peters loopbaan debatten militair boek koops patrick cammaert wim kuijken kuijken energietransitie cammaert dienst gesprek plagiaat zaken terug.