Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Zo 17 februari 2019 | 15:35 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Zo 17 februari 2019
Tijd
15:35 tot 16:30
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#Buitenhof
Deel-url
gids.tv/21797429

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof:

- Sigrid Kaag

Te gast is minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66). Zij bezocht afgelopen week het straatarme Afrikaanse Niger. Vanuit dit land vertrekken veel migranten naar Europa. Kaag heeft 100 miljoen beschikbaar gesteld voor armoedebestrijding om de migratie tegen te gaan. Gaat dat lukken? En: een half jaar na haar spraakmakende Abel Herzberglezing galmt de echo daarvan nog steeds na. Ondertussen is het thema populisme, dat ze in de rede aankaartte, alleen maar urgenter geworden. Hoe ervaart minister Kaag de toenemende polarisatie in de samenleving?

- Medicijnen namaken

Het Amsterdam UMC gaat dure medicijnen namaken. Want het kan veel goedkoper, stelt het ziekenhuis, en zonder betaalbare alternatieven worden sommige levensreddende geneesmiddelen onbereikbaar voor patiënten. Maar: jagen ze daarmee innovatieve farmaciebedrijven het land uit? En kunnen ziekenhuizen en apotheken de veiligheid van de medicijnen wel waarborgen? In Buitenhof: een debat tussen hoogleraar Stofwisselingsziekten Carla Hollak van Amsterdam UMC en Onno van de Stolpe, CEO van biotechnologiebedrijf Galapagos.

- Grenzen van de advocatuur

Een opvallende rol voor twee advocaten bij de ‘Holleeder-tapes’, het in 2011 opgenomen telefoongesprek tussen Willem Holleeder en Peter R. de Vries. Beschuldigingen van het aanzetten tot meineed, bedreiging en het misbruiken van de advocatentelefoon worden op dit moment door de Amsterdamse deken onderzocht. Zijn het incidenten of voorbeelden van de strijd die advocaten in de praktijk soms voeren? Met welke andere dilemma’s hebben advocaten in de praktijk te maken? En hoe ver kun je als advocaat gaan om de belangen van je cliënt te verdedigen? In Buitenhof: een gesprek met advocaat en voormalig deken van de Amsterdamse orde van advocaten, Germ Kemper.

Buitenhof op tv

Amsterdam ziekenhuis debat veiligheid minister miljoen ziekenhuizen medicijnen live advocaat apotheken bedreiging goedkoper armoedebestrijding willem holleeder holleeder geneesmiddelen incidenten alternatieven grenzen handel ontwikkelingssamenwerking migranten 100 miljoen migratie hoogleraar telefoongesprek meineed niger sigrid kaag orde van advocaten buitenhof kaag populisme thema echo onno aanzetten onbereikbaar galapagos kemper europa abel debatten paul witteman pieter jan hagens gesprek week praktijk peter r de vries buitenlandse polarisatie.