Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Ma 24 oktober 2016 | 01:50 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Ma 24 oktober 2016
Tijd
01:50 tot 02:45
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2016
Twitter hashtag
#Buitenhof
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/16527797

Vandaag onder andere in Buitenhof:

- Ronald Plasterk

Als minister van Binnenlandse Zaken is Ronald Plasterk bij uitstek belast met het functioneren van onze democratie. Die staat steeds meer onder druk. Het kabinet heeft op verzoek van de Eerste en Tweede Kamer een staatscommissie ingesteld om het stelsel eigentijds te maken. Hoe gaat dat eruit zien?

- Schuldig erfgoed

De Oostenrijkse regering gaat het geboortehuis van Hitler onherkenbaar verbouwen. Het pand is namelijk een pelgrimsoord voor neonazi's. Ook in Nederland wordt geworsteld met ons ‘schuldig erfgoed’. Hoe moeten we omgaan met het NSB-terrein in Lunteren, het SS-stafkwartier op de Maliebaan in Utrecht en de Atlantikwall aan de Nederlandse kust? Een debat met erfgoedhistoricus Iris van Ooijen, en hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad, Esther Voet.

- Thom de Graaf

Referenda worden een steeds belangrijkere schakel in de relatie tussen kiezer en bestuurder. Maar hoe moet het na alle verwikkelingen rond het Oekraïne-referendum nu verder met het referendum in het Nederlandse staatsrecht? Is een correctief referendum niet veel beter dan het huidige raadgevende referendum? Een analyse van Thom de Graaf, fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer.

Buitenhof op tv

Tweede kamer debat utrecht kabinet minister neonazi's nederland ronald plasterk eerste kamer binnenlandse zaken hitler regering fractievoorzitter referendum graaf minister van binnenlandse zaken plasterk bestuurder schuldig hoofdredacteur democratie buitenhof erfgoed thom de graaf referenda relatie stelsel verbouwen analyse lunteren kiezer.