Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Ma 12 september 2016 | 10:10 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Ma 12 september 2016
Tijd
10:10 tot 11:10
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2016
Twitter hashtag
#Buitenhof
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/16269254

Vandaag onder andere in Buitenhof:

- Commissaris van de Koning René Paas

Wéér honderden boze Groningers de straat op deze week: boos op de NAM, boos op Hans Alders en boos op Henk Kamp. Wat moet er anders? Commissaris van de Koning René Paas.

- 'De paradox van de vrijheid'

Minister Edith Schippers gooide deze week de knuppel in het hoenderhok. In haar HJ Schoo-lezing waarschuwt ze voor de dreiging van de politieke islam, voor de kloof tussen diegenen die normen en waarden delen en diegenen die zich daarvan afkeren. We moeten de vrijheid verdedigen, stelt Schippers. En: onze cultuur is een stuk beter dan alle andere. Maar hoe verdedig je vrijheid? Wat zijn de grenzen van democratie? En hoe tolerant moet je zijn tegen intolerantie? In Buitenhof een debat, met rechtsgeleerde en filosoof Paul Cliteur, socioloog en politicoloog Merijn Oudenampsen en columnist en historicus Zihni Özdil.

- Vrijheidslezing

Een extremist van de radicaal-islamitische beweging Hizb ut-Tahrir die na vijf jaar gevangenschap in Egypte prediker tegen terrorisme wordt. Maajid Nawaz, een Brit met Pakistaanse wortels werd als tiener radicaal maar veranderde zijn leven ingrijpend na het lezen van boeken over mensenrechten. Hij geldt als een van de meest kritische moslims van Groot-Brittannië. Een fervent strijder tegen radicalisering van moslimjongeren. In 2015 deed Maajid Nawaz mee aan de Britse parlementsverkiezingen voor de Liberal Democrats.
Zondag houdt hij in de Amsterdamse Balie de Vrijheidslezing, vijftien jaar na de aanslag op het World Trade Center in New York door moslimfundamentalisten.

Buitenhof op tv

Dreiging aanslag tiener egypte groot-brittannië mensenrechten debat edith schippers henk kamp minister koning islam commissaris radicalisering moslimjongeren terrorisme new york boos columnist vrijheid world trade center parlementsverkiezingen kamp boeken commissaris van de koning moslims cultuur grenzen normen moslimfundamentalisten gevangenschap buitenhof minister edith schippers kloof radicaal extremist tolerant edith groningers democrats knuppel hans alders paul cliteur waarden trade de aanslag.