Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Ma 13 juni 2016 | 10:20 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Ma 13 juni 2016
Tijd
10:20 tot 11:20
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2016
Twitter hashtag
#Buitenhof
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/15749977

Vandaag onder andere in Buitenhof:

- Halbe Zijlstra

Geen angst maar optimisme is de nieuwe boodschap van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. Is dit de nieuwe strategie waarmee de VVD de PVV denkt te verslaan? Vlak voor het zomerreces blikt Zijlstra terug op het antidiscriminatiedebat en de manier waarop dit debat gevoerd wordt.

- De strategie van het Tweede Kamerlid

Hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Wim Voermans en historicus Geerten Waling deden onderzoek naar de strategieën van Tweede Kamerleden van 1995 tot 2016. Wat is er veranderd in het gedrag van onze parlementariërs? En wat zijn daarvan de implicaties voor onze partijdemocratie?

- De beul van IS

Hij was de beul van IS: Jihadi John. De man die verantwoordelijk was voor de gruwelijke onthoofding van talloze IS-gevangenen, waaronder James Foley. Zijn echte naam: Mohammed Emwazi: twintiger, kind van immigranten en student aan de Londense Westminster University. Hoe kon deze jongen uitgroeien tot één van de meest gewetenloze beulen uit de geschiedenis? Wat is de rol van de Britse veiligheidsdienst MI5? In het boek ‘Jihadi John, De radicalisering van een westerse moslim’, een reconstructie van de Britse journalist Robert Verkaik, de enige journalist die Emwazi ooit interviewde.

Buitenhof op tv

Halbe zijlstra debat onderzoek radicalisering zijlstra immigranten kamerlid onthoofding student veiligheidsdienst zomerreces mohammed reconstructie journalist hoogleraar buitenhof 1995 foley james foley beul strategie emwazi jihadi optimisme halbe boodschap jihadi john james boek angst.