Bekijk de uitzending van Buitenhof terug

Zo 7 februari 2016 | 12:10 Buitenhof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Buitenhof gemist? Bekijk hier naar Buitenhof gemist.

Buitenhof

Datum
Zo 7 februari 2016
Tijd
12:10 tot 13:05
Zender
NPO 1
Genre
Informatief programma
Twitter hashtag
#Buitenhof
Uitzending gemist
Buitenhof gemist
Deel-url
gids.tv/14971492

Vandaag onder andere in Buitenhof:

- Migranten in Londen

Geen andere stad in Europa heeft zoveel migranten als Londen: meer dan een derde van haar inwoners werd in het buitenland geboren. Ben Judah, een jonge Britse journalist, herkende door de komst van miljoenen buitenlanders zijn eigen stad niet meer. Wie zijn deze mensen en hoe ziet hun Londen eruit? Hij ging op onderzoek en dook onder in de wereld van de migranten in zijn stad. Het resultaat van zijn zoektocht is te lezen in het vorige week verschenen boek ‘This is London. Life and Death in the World City’.

- Shell en de lage olieprijs

Oliegigant Shell maakte afgelopen jaar een historisch lage winst, zo bleek deze week uit de jaarcijfers. Toch blijft Shell haar aandeelhouders een vast hoog dividend uitkeren. Maar hoe lang gaat ‘never sell Shell’, de vuistregel dat een Shellaandeel zekere winst oplevert, nog op? Overleeft het bedrijf de lage olieprijzen en de klimaatafspraken van Parijs? Een analyse door Quirijn Mulder, beursanalist bij ING, en Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid.

- Brexit: UK versus EU

De discussie over wel of geen Brexit komt in een cruciale fase. Deze week sloot de Britse premier David Cameron een deal met de president van Europa Donald Tusk. Groot-Brittannië en andere EU-landen mogen rode kaarten gaan uitdelen en op de noodrem gaan staan. Gaat de deal het redden? Over 1,5 week staat het op de agenda van de Europese Top. In Buitenhof: Coen Teulings, hoogleraar macro-economie aan de Universiteit van Cambridge en Adriaan Schout, Europa-coördinator bij Instituut Clingendael.

Buitenhof op tv

Groot-brittannië david cameron buitenlanders president aandeelhouders onderzoek buitenland londen zoektocht coen teulings discussie shell london sloot jaarcijfers olieprijs duurzaamheid universiteit clingendael agenda migranten journalist hoogleraar buitenhof uitkeren olieprijzen cambridge teulings europese top donald tusk historisch britse premier instituut analyse adriaan cameron europa brexit premier inwoners tusk boek jan rotmans kaarten life.