Bekijk de uitzending van Broodje Gezond terug

Do 25 april 2019 | 20:25 Broodje Gezond

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Broodje Gezond gemist? Bekijk hier naar Broodje Gezond gemist.

Broodje Gezond

Datum
Do 25 april 2019
Tijd
20:25 tot 21:00
Zender
NPO 3
Genre
Consumentenmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Ersin Kiris, Marlijn Weerdenburg
Twitter hashtag
#broodjegezond
Uitzending gemist
Broodje Gezond gemist
Deel-url
gids.tv/22146530

Het programma Broodje Gezond is vanaf vanavond weer elke donderdag om 20:25 uur te zien op NPO 3. In dit programma onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid.

Wat klopt wel en wat is klinkklare onzin? Een rondgang langs wetenschappers, fabrikanten, experts en consumenten levert diverse verrassende inzichten op.

Met in deze eerste aflevering soja. Een goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Tijd om eens paal en perk te stellen aan de hele soja-discussie. Want dit gaat niet alleen de vegetariërs aan.

Soja zit in legio producten, dus we eten het allemaal vaak, zonder het te weten. Maar is dat nu erg of niet? Hun zoektocht voert Marlijn en Ersin langs de enige Nederlandse sojakweker, ze praten met een arts die soja weigert te eten en een producent die juist ontzettend trots is op zijn sojaburgers. Maar wie heeft nu gelijk? Is de angst voor het sojaboontje nu wel of niet terecht?

Broodje Gezond op tv

.