Bekijk de uitzending van Broeders terug

Za 19 mei 2018 | 22:40 Broeders IMDb: 7.6

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Broeders gemist? Bekijk hier naar Broeders gemist.

Broeders

Datum
Za 19 mei 2018
Tijd
22:40 tot 23:35
Zender
NPO 2
IMDb
7.6
Genre
Dramaserie
Jaar
2018
Twitter hashtag
#broeders
Deel-url
gids.tv/20244288

In de tweedelige dramaserie Broeders reizen de broers Hassan en Mourad af naar Syrië om hun vermiste broer Yasin te zoeken. Terwijl ze het spoor van Yasin proberen te volgen door Jordanië en Syrië, raken Hassan en Mourad ongewild betrokken bij het Syrische conflict. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen, of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen? Broeders is op 19 en 26 mei te zien om 22:40 uur op NPO 2.

De regie van Broeders is in handen van veelgeprezen regisseur Hanro Smitsman. Hij won onder andere de Gouden Beer voor beste korte film voor Raak (2006) op het filmfestival van Berlijn en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek voor Schemer (2010) op het NFF.

Hanro Smitsman: "Broeders is een film over broederschap, politieke bewustwording en de weg naar volwassenheid. De film laat je kennis maken met de persoonlijke achtergronden van gedrag, maakt deze begrijpelijk en biedt daarmee tegenwicht aan al te gemakkelijke oordelen over bijvoorbeeld Syriëstrijders. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen daders slachtoffers worden en andersom."

Broeders op tv

Dichter oorlog film broers jordanië regisseur filmfestival berlijn conflict confrontatie reizen dramaserie gouden hassan spoor beer hanro smitsman gouden beer korte film seizoen aflevering 1 broer.
Promo: Broeders