Bekijk de uitzending van Broeders in Berlijn terug

Vr 15 november 2019 | 11:40 Broeders in Berlijn

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Broeders in Berlijn gemist? Bekijk hier naar Broeders in Berlijn gemist.

Broeders in Berlijn

Datum
Vr 15 november 2019
Tijd
11:40 tot 12:25
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Presentatie
Maarten van Rossem, Vincent van Rossem
Deel-url
gids.tv/23261690

Herhaling. In de laatste aflevering van van Broeders in Berlijn bezoeken Maarten en Vincent van Rossem het Holocaustmonument en de East Side Gallery stenen getuigen van de nazi- en de communistische dictatuur.

Toekomst
Hier probeert men het verleden af te sluiten en vooruit te blikken naar de toekomst. De broers verbazen en verwonderen zich over de modernste gebouwen die nu worden gebouwd op de plek waar ooit de Muur stond.

Steenrijk
De Van Rossems spreken ook een van de projectontwikkelaars, een voormalig Oost-Duitser en overtuigd communist, die straatarm begon na de hereniging en nu steenrijk is. Staat hij symbool voor de toekomst van Berlijn?

Centrum
Of begint de toekomst van Berlijn eigenlijk in de jaren twintig van de vorige eeuw, toen de stad het centrum was van wetenschap, cultuur en architectuur? De Van Rossems hebben daar zo hun eigen theorieën over.

Broeders in Berlijn op tv

Duitsland documentaire maarten van rossem bewoners broers berlijn wetenschap cultuur centrum hereniging holocaustmonument dictatuur val van de muur getuigen eeuw communistische symbool europa bezoeken muur projectontwikkelaars stad plek seizoen maarten.